Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle

El col·lectiu ecologista Sos Natura Cunit ha convocat una manifestació contra un projecte urbanístic que preveu la tala d’un dels últims boscos d’espècies autòctones que queden al municipi. Les obres afecten la zona de Miramar, on hi ha més de 91.000 m2 d’espai forestal qualificat com a urbanitzable. Els activistes denuncien que l’Ajuntament urbanitzarà l’espai per facilitar que inversors privats hi aixequin un polígon, un centenar d’habitatges i també un hotel. “Cunit ja és un mar de ciment i, si destrueixen aquest bosc, pràcticament no tindrà cap atractiu natural”, lamenta a l’ACN una portaveu de Sos Natura, Rosa Saumell. La protesta de diumenge està convocada a les 11h a la rotonda de la C-31 amb el carrer de l’Ebre.

“A Cunit no necessitem més cases; actualment hi ha més de 450 habitatges buits”, s’exclama Saumell, que també refusa la necessitat de construir un nou polígon industrial-comercial “amb un model que tenia èxit als anys 70, però no al 2021”. Segons els activistes ecologistes, la urbanització de la zona de Miramar “acabarà passant factura al poble”, tant per la pèrdua d’espai natural com per la falta de permeabilitat del sol en casos d’aiguats, ja que auguren que agreujarà les inundacions que ja pateix la zona més baixa de Cunit en cas de temporal.

Sos Natura Cunit exigeix a l’Ajuntament que reconsideri la tala del bosc de Miramar i l’insta a afrontar una reforma del POUM que blindi aquest espai, així com també la Plana del Castell o el càmping que hi ha a tocar de la platja. “Tenim un POUM modificat del 2006, en ple boom immobiliari, però ara vivim un moment sanitari, econòmic i social que hi no té res a veure”, recalca Rosa Saumell.

Els activistes sostenen que “Cunit no es pot permetre el luxe d’urbanitzar els últims espais verds del municipi”, i acusen el consistori de donar llum verda als projectes dels promotors immobiliaris per tal de poder obtenir ingressos addicionals a través dels permisos d’obres i impostos. “Hi veuen un caramel d’ingressos que els interessa per eixugar el deute acumulat de fa anys”, asseguren.

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… defensa de la biodiversitat

FONTS

* Més informació a la web

 Eixdiari – 10/09/2021

al calendari de la CASA BLAVA

* Més informació a les xarxes socials: