Des del febrer del 2023, Catalunya viu sota un estricte règim de restricció de l’ús de l’aigua i la sequera s’està sentint molt, sobretot al Garraf, que ha estat molt mancat de pluja. L’Ajuntament ja no rega els arbres. Així moren els magnífics lledoners plantats aquesta primavera a l’aparcament de la Platja de Sant Gervasi.

També al barri del Baix a Mar, molts coneixem i admirem el jardí situat darrere de la Casa de Mar, que té cura d’un jubilat del barri. El jardí està en perill des que en Pere va rebre una prohibició de reg, les plantes més delicades s’estan marcin.

Mentrestant, el concessionàri del xiringuito Habana Blue, a 300 metres de distància, considera necessari i justificat malgastar aigua per netejar tot el seu pis cada matí amb un raig d’aigua, ruixant la sorra sense escrúpols. Mentre li ho indicava, aquest concessionari em va escoltar i em va mirar fixament, sense cap reacció ni resposta a les meves preguntes. No va reaccionar a la meva proposta de comprar una escombra. Cada matí entre les 8 del matí i les 8:30 del matí aquest senyor malgasta desenes de litres d’aigua pública.

La Casa Blava demana explicacions a les autoritats municipals: els serveis de llicències, el servei d’espais públics, el servei d’ecologia són conscients d’aquestes pràctiques? l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrù permet aquestes pràctiques? I si la ciutadania creu que l’aigua s’ha de fer servir allà on cal, i que no s’ha de malgastar de manera insensata, us demanem que compartiu aquesta informació a les vostres xarxes socials.

 

Galerie de photos