Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle

MOBILITZACIÓ URGENT
Dimecres 9 de març a les 8.30 h
carrer Martí Torrents

L’APMA – agrupació per a la protecció del Medi Ambient del Garraf (EdC) – ens fa arribar la seva preocupació URGENT

Segons ens han informat, pel cartell de poda que hi ha avui al carrer de Martí Torrents de Vilanova i la Geltrú: demà, dia 9, faran poda de l’arbrat.
Com sabeu, degut a la bonança de les temperatures, els ocells han avançat la niuada i ara ja fan niu a les palmeres i els arbres de la ciutat els pardals (que estan en recessió) i altres espècies. Els darrers anys tenim a la ciutat molts ocells petits (gafarrons, pardals, caderneres, lluers, etc) que malgrat no ser protegits son espècies en recessió.
Si demà poden els arbres i palmeres del carrer Martí Torrents (i altres de la ciutat) faran una veritable carnisseria als nius ja fets. Si, a més, tornen a fer les podes salvatges que acostumen a fer als arbres (deixant-los com pals d’escombres) impediran que aquest any hi pugui fer niu cap ocell.

L’APMA insta a l’Ajuntament que s’aturi aquesta poda, ja que és massa tard per fer-la. Que la facin el proper hivern.

L’APMA demana que no s’eximeix del compliment de la Directiva 2009/147/CE del Consell Europeu, de 30 de novembre de 2009, relativa a la conservació de les aus silvestres, l’article 1 es refereix en termes generals a la protecció o a la conservació de totes les espècies d’aus que viuen normalment en estat salvatge en el territori europeu dels Estats membres, i l’article 5 estableix la prohibició de destruir, danyar o llevar de forma intencionada els seus nius i ous, que aquesta Administració doncs es responsabilitzi actuant segons una planificació raonable de la gestió d’obres que vulnerin arbrat urbà i avifauna associada.

També invoca l’article 52 de la LLEI 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat. Garantia de conservació d’espècies autòctones silvestres. Aquest article diu: Queda prohibit matar, danyar, molestar o inquietar intencionadament els animals silvestres, sigui quin sigui el mètode utilitzat o la fase del seu cicle biològic.

 

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… defensa de la biodiversitat

Galerie de photos