Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle

Èxit complert  per aquest primer cap de setmana de la setmana de la natura a Vilanova i la Geltrù.

Dissabte, l’arquitecta ecologista Fidela Frutos va oferir una conferència de divulgació científica de gran qualitat a la Casa del Mar. Els vint participants van poder compartir la seva reflexió sobre l’arquitectura en el context de la manca d’energia que vindrà: com reaccionarsi ens adonem que l’edificació consumeix 40% del total d’energia consumida, i que la producció d’energia verda representa només el 40% de l’energia l’energia elèctrica, per tant, el 40% del 20% = 8% de tota l’energia consumida. Fidela Frutos parteix del principi que la millor energia és aquella que no es produeix ni es consumeix. Comencem modificant les nostres parets, les nostres cobertes, els nostres sòls perquè, com en l’arquitectura tradicional, les cases esdevinguin autosuficients energèticament.

Diumenge es van fer tres activitats simultàniament. Als jardins de Can Pahissa va tenir lloc el mercat de Turute, amb una desena de parades de productes, la majoria agrícoles. L’Associació Arba Litoral va convidar per la seva banda a una activitat practica a les Bassetes, per mantenir i continuar plantant arbres en aquest espai de Cubelles a la vora del Foix. D’altra banda, més de 130 persones van acompanyar l’equip del Garraf Coopera per el camí d’Adarro, des de la platja de la República fins a l’antiga carretera de Cubelles, sota un sol magnífic. El passeig va donar lloc a una mini manifestació, per reclamar un pas segur de la carretera a l’encreuament de Santa Llúcia. Hi va haver diversos discursos, moltes explicacions, i les personalitats polítiques presents van fer promeses o propostes. Va ser una bona oportunitat per recordar-los la importància de no urbanitzar l’Ortoll. Tot va acabar amb un piscolabis en plena natura a l’ombra d’un garrofer.

La setmana vinent estan previstes vuit activitats amb membres d’Entitats pel Clima Garraf, tant a Vilanova i la Geltru com a Sitges. Podeu trobar descripcions detallades d’aquestes activitats AQUI

I podeu prendre nota que el Dia Internacional del Medi Ambient tindrà lloc el 5 de juny, amb un complement el 6 de juny, que sera festiu a tot Catalunya.

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… Setmana de la Natura

* Més informació a les xarxes socials:

Documents per adjuntar