Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle

Arran d’un acte vandàlic els protectors dels ocells queden sorpresos. Publiquem la carta oberta d’una voluntària

A qui ha fet això:
Vilanova i la Geltrú. 23 de Març de 2022

Et faria una primera pregunta. Ho fas en nom de la teva llibertat i del teu dret a portar el gos a la platja? Creus que la teva llibertat passa per davant del dret col·lectiu a no perdre la biodiversitat que ens envolta? El teu gos sí que té dret a una vida digna, a poder passejar i córrer lliurement. I tens molts llocs per fer-ho, inclosa la platja, a escassos metres de la zona protegida, a on com bé saps nidifica el Corriol camanegre, una espècie en perill d’extinció.

Saps de sobres que hi ha persones que, de manera voluntària, dediquem hores i hores a informar a la gent de perquè no es pot accedir a partir del 1 de març a la zona de la platja de Ribes roges, entre la Rambla del port i la passera de Pasífae (insisteixo, a partir de la passera cap a sud pots portar-hi el gos, cap problema). I la realitat és que la majoria de propietàries de gossos (com ho som moltes de nosaltres, les voluntàries, que també els estimem i en tenim, de gossos) ens dona les gràcies per informar-les, lliga el gos i surt de la zona protegida.

Però tu no, tu et reivindiques en la teva egolatria i ens insultes i amenaces a les xarxes socials, o ens contestes de qualsevol manera quan mirem d’informar-te a la platja educadament.

Et creus amb dret de negar a les nostres nenes, als nostre nens, la possibilitat de gaudir en el futur de la natura, de poder afrontar la crisi climàtica que amenaça la seva supervivència, no només la del corriol?

El corriol és una bandera, una oportunitat per creure que encara podem fer alguna cosa, que encara podem evitar el desastre. Preservar-lo ens obliga a preservar la platja, l’ecosistema a on viu i nidifica. Sistemes dunars i petits aiguamolls costaners que, segons ens diu la immensa majoria de la comunitat científica, son imprescindibles per mitigar la pujada del nivell del mar i l’increment desbocat de les temperatures, que poden en pocs anys fer inhabitables zones densament poblades com la nostra. També la pròpia platja, de la qual en depèn bona part de la nostra economia. I la nostra salut, ja que, com també ens adverteix la comunitat científica, la pèrdua de biodiversitat està provocant i provocarà malalties, físiques i mentals, com la COVID19 que actualment patim.

Però tu passes de tot això. A tu no t’importa. A tu ningú et diu a on pots o no portar a passejar el gos. A tu tot això te la bufa.

No m’estendré gaire més, ja que tu no ets de llegir gaire, o almenys no el que no t’interessa.

Només a mode de conclusió: nosaltres seguirem treballant, seguirem fent hores i hores de voluntariat per mirar de preservar el Corriol camanegre a les nostres platges, i molta més biodiversitat que hi viu, hi nidifica o simplement hi reposa en les seves increíbles migracions.

També perquè les nenes i els nens tinguin un futur digne, i entenguin que actituds com la teva s’han de combatre amb fermesa perquè així sigui.

Atentament.

Una voluntària

 

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… defensa de la biodiversitat

FONTS

* Més informació a la web

eixdiari 23/03/2022

* Més informació a les xarxes socials:

Instagram

twitter

Galerie de photos