Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle i UNIMA Catalunya

Què és el Dia Mundial del Teatre de Titelles?

Iniciat per UNIMA l’any 2003, el Dia Mundial del Teatre de Titelles és una veritable eina de promoció de les arts titellaires i alhora un projecte per unir titellaires d’un mateix territori.
Aquest Dia Mundial pretén promoure les arts titellaires defensant, entre altres objectius: el manteniment i salvaguarda de les tradicions i, paral·lelament, la renovació de l’art dels titelles; l’ús del titella com a mitjà d’educació ètica i estètica.

El Dia Mundial del Teatre de Titelles se celebra ara a tot el món, especialment a través dels seus Centres i dels  membres que en formen part activa.
Aquesta Diada és una oportunitat per apropar de manera col·lectiva i tan àmplia com sigui possible la diversitat de les arts titellaires d’avui!

Un Missatge que ens connecta

Des del 2006, cada any es demana a una personalitat del sector artístic o cultural que escrigui el Missatge per al Dia Mundial del Teatre de Titelles. Es tracta de mostrar els valors que porta UNIMA i que hi han en aquest art mil·lenari, de transmetre un missatge de cohesió i de donar llum a aquest art.

El tema d’enguany és el mar. El Missatge del Dia Mundial dels Titelles 2022 ha estat escrit per Ranjana Pandey, titellaire, professora i humanista índia compromesa amb les arts titellaires i els i les col·legues del seu país. El seu missatge retrata la importància i el poder de l’oceà que abraça el nostre bell planeta blau, portant “rondallaires i les seves històries d’una costa a una altra, d’una illa a una altra, d’un continent a tants altres“.

Un cartell en comú

Cada any, des del 2018, es dona carta blanca a un artista del món perquè faci el cartell del Dia Mundial del Teatre de Titelles. El d’enguany l’ha dissenyat Adrian Kohler, artista visual sud-africà de renom mundial, dissenyador i cofundador i director artístic de Handspring Puppet Company. El seu cartell mostra la gegant “Petita Amal” caminant per l’horitzó.

El Dia Mundial del Teatre de Titelles a Catalunya

Es va celebrar la diada el diumenge 20 de març a Barcelona, amb tallers de titelles, espectacles de teatre Lambe-Lambe, lectura del missatge pel Dia Mundial del Teatre de Titelles 2022 i espectacle de titelles.

L’associació LA CASA BLAVA va participar oferint el taller d’elaboració de titelles amb verdures, en el qual van participar moltes famílies. Trobareu AQUI fotos d’aquest taller. Podeu enviar-nos les vostres pròpies imatges a info@lacasablava.cat

Totes les activitats eren gratuïtes, i a una paradeta de Titelles per la Pau, s’ha vendut samarretes i llibres solidaris. El 100% de la recaptació que s’ha fet (160 euros) anirà al fons que la Comissió Humanitas de la UNIMA Internacional ha creat, per ajudar col·legues titellaires de la zona afectada per la guerra a Ucraïna.

També pots fer donacions aquí: https://www.unima.org/es/ayuda-de-emergencia-para-ucrania/