Aquesta informació està enviada per:

Pierre Rolle

Entitats ecologistes i veïnals han informat que la setmana passada, entre el 10 i el 14 de maig, es van detectar cinc moviments sísmics de diferent intensitat al massís del Garraf. El més important es va produir el dia 11 a dos quarts de cinc de la tarda quan els sismògrafs van detectar un moviment de 2,3 graus a l’escala de Richter. Un tremolor que els veïns de la urbanització de la Plana Novella d’Olivella descriuen com “una explosió forta” que va produir petits desperfectes en algunes cases. L’Institut Cartogràfic de Catalunya en descarta l’origen tectònic perquè l’epicentre es va localitzar molt en superfície. Els veïns sospiten que poden provenir dels gasos de l’abocador del Garraf, clausurat fa 15 anys, i demanen que s’investigui.

Com l’origen tectònic, també es descarta que aquests episodis tinguin relació amb les pedreres actualment en explotació al massís del Garraf.

Les entitats Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), Grup Ecologista Quercus i Centre d’Estudis Beguetans (CEB) han demanat explicacions sobre la situació a l’AMB, l’administració responsable de l’abocador, i que es reuneixi urgentment la Comissió de seguiment de les obres de clausura del Dipòsit Controlat de la Vall de Joan.

També s’han adreçat per carta als ajuntaments de Begues, Castelldefels, Gavà, Olivella i Sitges perquè demanin explicacions i perquè es posin en marxa de manera “immediata” les actuacions necessàries per aturar la contaminació atmosfèrica i evitar els riscos que la situació actual pot comportar.

Aquests episodis s’ha fet públics dies després que la setmana passada es presentés un estudi que afirmada que els gasos provinents de l’abocador han empitjorat en l’últim any i mig la contaminació atmosfèrica, tant a dins com a fora dels avencs.

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… defensa de la biodiversitat

FONTS

* Més informació a la web

 Eixdiari – 18/05/2021

* Més informació a les xarxes socials:

Documents per adjuntar