Aquesta informació està enviada per:

Eix Diari

La plataforma ciutadana SOS Penedès reclama que el futur Pla Territorial Parcial (PTP) de la vegueria es defineixi sense la “colonització desorganitzada de la perifèria metropolitana”. El col·lectiu assegura que fins ara el Penedès ha estat planificat d’esquenes a la sensibilitat del territori, i defensen el desplegament d’iniciatives fins ara considerades “utòpiques”. Aquest dimarts han presentat les seves propostes per a l’avanç del PTP, on exigeixen “respecte” per els paisatges, l’economia autòctona i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, entra altres, demanen que es redueixi el creixement urbanístic –tant residencial com econòmic- i insisteixen en defensar el projecte d’una gran Regió Agroalimentària.

SOS Penedès sosté que una de les primeres accions del PTP ha de centrar-se en revisar els plans generals del conjunt de municipis de les quatre comarques “per reduir l’excés de previsió de creixement”, alhora que aposten per estudiar la reducció d’urbanitzacions de baixa densitat. A nivell empresarial, demanen que el PTP fomenti les activitats arrelades a l’activitat agrària del Penedès per evitar, diuen, futures deslocalitzacions

Continua en la pagina de Eix Diari

FONTS

* Més informació a la web

 Eixdiari – 03/02/2021