Aquesta informació està enviada per:

Eix Diari

La plataforma ciutadana SOS Penedès reclama que el futur Pla Territorial Parcial (PTP) de la vegueria es defineixi sense la « colonització desorganitzada de la perifèria metropolitana ». El col·lectiu assegura que fins ara el Penedès ha estat planificat d’esquenes a la sensibilitat del territori, i defensen el desplegament d’iniciatives fins ara considerades « utòpiques ». Aquest dimarts han presentat les seves propostes per a l’avanç del PTP, on exigeixen « respecte » per els paisatges, l’economia autòctona i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, entra altres, demanen que es redueixi el creixement urbanístic –tant residencial com econòmic- i insisteixen en defensar el projecte d’una gran Regió Agroalimentària.

SOS Penedès sosté que una de les primeres accions del PTP ha de centrar-se en revisar els plans generals del conjunt de municipis de les quatre comarques « per reduir l’excés de previsió de creixement », alhora que aposten per estudiar la reducció d’urbanitzacions de baixa densitat. A nivell empresarial, demanen que el PTP fomenti les activitats arrelades a l’activitat agrària del Penedès per evitar, diuen, futures deslocalitzacions

Continua en la pagina de Eix Diari

FONTS

* Més informació a la web

 Eixdiari – 03/02/2021