Aquesta informació està enviada per:

Helen Dahle

L’Ajuntament i l’AVV Ribes Roges han començat una prova pilot per convertir el bosquet que hi ha entre la ronda Mediterrània i la via del tren en el primer espai verd urbà gestionat amb criteris de biodiversitat. La proposta la va efectuar l’associació veïnal, amb l’objectiu d’eliminar-ne les espècies vegetals invasores, plantar-hi arbres i arbustos autòctons i col·locar-hi caixes niu i també un “hotel d’insectes”, en una zona que va quedar molt malmesa durant l’esclafit de fa un any i mig.

Fora plantes invasores

“El que s’està fent és veure què es pot fer respectant la pròpia natura, ajudant-la, traient les plantes invasores i donant peu a què creixin els arbustos, les oliveres…”, ha dit Jaume Marsé, membres de l’associació veïnal. La regidora de Medi Ambient i Espai Públic, Marta Jofra, hi ha afegit que es vol “intentar superar aquest concepte de jardineria convencional, de regar, segar, podar… amb un model de reducció de la intervenció, reducció de l’artificialització dels espais, que siguin una mica més naturals”. Jofra, destaca que és el primer cop que en un projecte de jardineria municipal s’incorpora l’hotel d’insectes: “els insectes són necessaris per mantenir l’equilibri de l’ecosistema, i el que fan és tenir controlades les plagues d’una forma més natural, no necessites tants productes químics”.

La proposta també preveu la senyalització d’un camí delimitat amb estaques de fusta i cordes que travessi el bosquet. Les tasques d’adequació les està duent a terme el servei de jardineria de TEGAR.

AQUESTA INFORMACIÓ ESTÀ RELACIONADA AMB EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE PERQUÈ… defensa de la biodiversitat

FONTS

* Més informació a la web

 La Fura – 01/02/2021

* Més informació a les xarxes socials: