Darrere de Casa

Un espectacle de titelles de mà, destinat al públic de les famílies. Durada : 50 minuts

Actors: Paola Busca i Pierre Rolle

Al seu jardí, Bonifaci i els seus amics s´estiren a la gespa a mirar els núvols. A prop, el governador de la ciutat grisa ordena asfaltar i construir. Els obrers Pim i Pam no deixen mai de construir. La ciutat creix, les flors desapareixen. Una grua amenaça…….La senyora Paulette prepara la seva arma secreta; una tassa de xocolata calenta. Darrere de casa hi hauràn baralles, sens dubte, però també rialles i tendresa.

dades pràctiques

* En quin sentit el projecte contribueix a un desenvolupament sostenible? l’espectacle educa els nens sobre la importància de preservar els espais verds a la ciutat
* Està situat a: Vilanova i la Geltrù
* Ho organitza: L’associació La Casa Blava és una associació sense ànim de lucre. Té la seu a Vilanova i la Geltrú i té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible.
* Nom i cognom del contacte: Pierre Rolle
Número de telèfon: 674779316
Pàgina web:  www.guignol.ch
Les xarxes socials del projecte son:

Facebook : LACASABLAVAvilanova

twitter : casa_blava

Informació detallada

 

i”Darrere de Casa” es va crear l’any 2014 a Ouagadougou, Burkina Faso. Es tracta d’un espectacle de titelles de mà, destinat al públic de les famílies. Explica la història d’unes quantes persones que s’uneixen per salvar un espai verd en una ciutat envaïda pel ciment.

 Aquesta posada en escena lúdica d’un tema de protecció de la natura ha tingut un gran èxit a tot el món: a Pequín com a Buenos Aires, a França com a Suïssa o a Espanya. L’any 2016, “Darrere de Casa” va rebre a l’Argentina el “Premio Nacional Javier Villafañe” atorgat per l’Associació de Titellaires Argentins, així com el Premi ATINA, atorgat per l’Associació de Teatristes Independientes para Niños y Adolescentes. La versió en català es va crear a Vilanova i la Geltrù l’any 2017.

“Darrere de Casa” va ser creat en francès per la companyia suïssa “le Guignol à roulettes”. Al web de la companyia es pot trobar molta informació i fotografies. Des de l’any 2021 l’ofereix l’Associació LA CASA BLAVA, com una activitat cultural destinada a conscienciar els infants de la importància de protegir el medi ambient. La primera actuació sota aquest segell va tenir lloc el 5 de juny de 2021 al jardí de Can Pahissa, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient de l’ONU.

Equip:
Text I Direcció: Dora Cantero
Idea, Titelles I Actor : Pierre-Alain Rolle
Actriu: Paola Busca
Música : Mina Trapp i Salioufa Diarra
Escenografia : Mina Trapp, Jean-Marie Mathey, Emilie Bourdilloud
Vestuari : Paulette San Martin

Com ho veuen els nens

 

Le projet en vidéo