Un Tomb en el verger d’en Pere Pelut

Introducció a la biodiversitat

Que és?

Un taller participatiu a l’aire lliure durant tot un matí en un verger ecològic de Vilanova i la Geltrú.

Qui ho organitza?

L’associació La Casa Blava  és una associació sense ànim de lucre. Té la seu a Vilanova i la Geltrú i té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible.

On?

A l’HorTotal, Torrent de la pastera / davant l’hospital Sant Antoni Abat, 08800, Vilanova i la Geltrú.

dades pràctiques

* En quin sentit el projecte contribueix a un desenvolupament sostenible?:

Cada ésser viu necessita conèixer i interactuar amb el seu entorn per sobreviure. 

El TOMB EN EL VERGER D’EN PERE PELUT ofereix als infants l’oportunitat de descobrir un entorn ric on viuen molts insectes, cucs i ocells. Cadascun depèn dels altres, tots depenen del sol i de la pluja, del fred i del ritme de les estacions.

Els infants descobreixen el gran paper dels arbres en la regulació de la temperatura a la ciutat, l’ombra, el paper calmant del color verd, descobreixen com creixen les plantes totes barrejades, sense suport agroquímic, el paper dels insectes a la vida de les plantes, i per què la fruita no sempre és tan perfecte a l’arbre com a les botigues.

* Està situat a: Vilanova i la Geltrù
* Ho organitza: L’associacion La Casa Blava: és una associació sense ànim de lucre. Té la seu a Vilanova i la Geltrú i té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible.
* Nom i cognom del contacte: Pierre Rolle
Número de telèfon: 674 77 93 16
Pàgina web: www.lacasablava.cat

Informació detallada

 

El taller d’en Pere Pelut és una exploració de la natura propera. Els nens estan convidats a experimentar l’entorn del verger, les seves flors, les seves fulles, els seus fruits, les seves escorces i les seves bestioles de tota mena. Les criatures estan organitzades en grups reduïts, on el treball en  equip i l’observació es posa en valor. Els infants miren, toquen, busquen, comparen i es diverteixen. Els 5 acompanyants dirigeixen els moviments dels grups i la durada dels jocs

Quina és la forma exacta de les fulles de la pomera? I el color de l’escorça del cirerer?  I la forma i el color de la flor d’ametller? Com es desenvolupen les branques de la prunera? Els infants fan de detectius i intenten col·locar el fruit a l’arbre adequat. 

Equip:
Paola Busca, Elisa Ferret Madico, Rosa Herraiz, Carme Pont, Montse Pujades, Pierre Rolle

Característiques:
– Durada aproximada: 2h30.
– Aforament: 25 persones màxim

Preu:
200€