Un Tomb en el verger d’en Pere Pelut

Descobrint arbres fruiters

Que és?

Un taller participatiu a l’aire lliure durant tot un matí en un verger ecològic de Vilanova i la Geltrú.

Qui ho organitza?

L’associació La Casa Blava

On?

A l’HorTotal, Torrent de la pastera / davant l’hospital Sant Antoni Abat, 08800, Vilanova i la Geltrú.

dades pràctiques

* En quin sentit el projecte contribueix a un desenvolupament sostenible?:
Cada ésser viu necessita conèixer i interactuar amb el seu entorn per sobreviure.”Un Tomb pel verger d’en Pere Pelut” ofereix l’oportunitat de descobrir arbres autòctons (roures, cireres de bosc …) i els seus fruits els quals a vegades són aliment pels animals de l’entorn.

Els assistents descobreixen el gran paper dels arbres en la regulació de la temperatura a la ciutat, l’ombra, la funció relaxant del color verd, descobreixen com creixen les plantes totes barrejades, sense suport agroquímic, el paper dels insectes a la vida de les plantes, i per què la fruita no sempre és tan perfecte a l’arbre com a les botigues.
* Està situat a: Vilanova i la Geltrù
* Ho organitza: una associació
* Nom i cognom del contacte: Pierre Rolle
Número de telèfon: 674 77 93 16
Pàgina web: www.lacasablava.cat

Informació detallada

 

El taller d’en Pere Pelut és un viatge per la natura, un joc de pistes on l’observació es posa en valor. Els infants miren, dibuixen, comparen i es diverteixen. Quina és la forma exacta de les fulles de la pomera? I el color de l’escorça del cirerer? I la forma i el color de la flor d’ametller? Com es desenvolupen les branques de la prunera? Els infants fan de detectius i intenten col·locar el fruit a l’arbre adequat. Provem, experimentem, parlem, qüestionem i dibuixem.