Cors verds. Corazones verdes. Green hearts.

El projecte consisteix en: Despertar la consciència verda dels adults. Tenyeixo de verd el cor de les persones. Empodero el cor dels adults fent-los conscients que la seva natura i la naturalesa verda, és el mateix.
Sóc guia certificada de banys de bosc i en els meus passejos, acompanyo als participants a tenir una experiència sensorial que desperta la consciencia i la connexió amb la natura, que no és més que la connexió amb la nostra pròpia naturalesa.
És el meu desig i intenció que amb el cor empoderat i tenyit de verd, totes les decisions dels adults tinguin en compte l’impacte que aquestes tenen sobre el medi ambient i sigui el seu desig protegir-lo com si d’una cosa pròpia es tractés i ajustin les decisions convenientment.

dades pràctiques

* En quin sentit el projecte contribueix a un desenvolupament sostenible?: La pràctica d’aquesta activitat desperta l’amor per la natura i el desig d’actuar protegint-la. Quan sents la natura dins teu, quan sents (que no penses) la natura, quan et sents a tu en la natura, els cor es desperta i el sents bategar fort. El que cadascú faci amb el seu cor verd, ja és assumpte de cadascú, però estic segura que no li serà igual. Tots els que estimem la natura hem de dir-ho ben alt i demanar que es prenguin mesures en tots els àmbits. Aquesta activitat pretén donar força a totes aquestes veus des de els seus cors, per que siguin valentes i demanin, i no es conformin amb un “No es pot canviar.” La vida dels nostres fills està en joc. Pares, empoderem-nos del nostre deure de preservar la vida dels nostres fills.
* Està situat a: Comarca del Garraf
* Ho organitza: Individu
* Nom i cognom del contacte: Nuria Vidal Galiano
Número de telèfon: 630283966
Les xarxes socials del projecte son: Instagram: #nu.vi.ga

Informació detallada sobre la pràctica del bany de bosc.

 

Aquesta denominació equival a Forest Therapy i és ampliament practicada per tot europa i Estats Units.
Consisteix en un passeig tranquil de 3 a 4 hores. És una experiència sensorial en un espai guaridor, com és el bosc, en la qual el guia, a través de senzilles invitacions, et porta a relacionar-te amb l’entorn d’una manera conscient. Shinrin Yoku significa literalment bany de bosc, en japonès. Va ser allà, on en els anys 80, un metge va començar a realitzar estudis amb els seus pacients, sobre els beneficis que reportava per a la salut receptar-los que fessin regularment passejos llargs en el bosc. Així es va començar a demostrar el que tots ja sabíem, “què bé ens sentim després d’estar un matí submergits a la natura”. Conseqüentment, es va començar a estudiar la causa d’aquest benestar i des de llavors hi ha centenars d’estudis sobre aquest tema. Diferents substàncies volàtils que els arbres i les plantes secreten, penetren en el nostre cos a través de la respiració i reforcen el nostre sistema immunològic. També intervenen en molts altres mecanismes, sobretot aquells relacionats amb l’estrès. Igualment rellevants són els efectes psicològics-emocionals que es donen.
Tot això passa per sí sol, el guia obre la porta i estableix el canal, perquè de manera natural es re-estableixi la connexió. La connexió allibera el cor (l’estat emocional) i el sana de pesars. El cor verd, se sent bé i les persones se’n adonen de que la natura és imprescindible pel benestar individual i col·lectiu.