associació ECOL3VNG – moneda social local “la Turuta”

El projecte consisteix en: Una microeconomia que dóna lloc al “mercat de la turuta”. ÉS UN SALDO VIRTUAL QUE CADA SOCI/A TÉ EN EL SEU COMPTE ONLINE.
Són unitats de valor que les utilitzem per intercanviar enlloc de moneda oficial. El valor d’aquestes unitats corresponen a dedicació voluntaria realitzada en projectes socials.

dades pràctiques

* En quin sentit el projecte contribueix a un desenvolupament sostenible?: Els objectius del projecte turuta, es poden resumir en enriquir-nos avançant vers una societat més diversa, sostenible i pacífica (els fonaments de la Carta de la Terra)
* Està situat a: La seu és tot Vilanova i la Geltrú, ja que és un projecte distribuït. L’oficina de canvi local on s’informa del projecte, està ubicada en el Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat Can Pahissa. Rambla de la Pau 44-48
* Ho organitza: Associació
* Nom i cognom del contacte: Ton Dalmau
* Número de telèfon: 644 62 76 92
* Correu electrònic: intercanvis.turutes@gmail.com
* Pàgina web:
turuta.cat
* Les xarxes socials del projecte son: facebook,

Informació detallada

 

Ens proposem cooperar amb aquests principis

* Conscients de la situació de CRISI actual del Planeta (econòmica, energètica, climàtica, social, etc.), considerem que hem d’actuar amb urgència, cooperant, per tal de posar en marxa mecanismes que contribueixin a ser el més autònoms possible en quant a finançament, alimentació i energia, a fi de poder cobrir el màxim de les necessitats bàsiques de totes les persones del nostre poble, amb recursos locals i/o de l’entorn més proper.

* Considerem que hi ha molt a fer per imaginar, aprendre, localitzar i treballar posant en marxa projectes de recuperació i millora de la nostra capacitat productiva com a poble (persones, terres, aigües, aire, etc.).

* Considerem també que és responsabilitat de cada persona valorar les seves possibilitats i implicar-se de la millor manera que sàpiga i/o pugui. Les portes són obertes per a tothom i ningú ha d’esperar honors ni posicionaments especials per posar-se a treballar activament amb aquesta responsabilitat col·lectiva.

* Per avançar col·lactivament, els nostres estatuts cerquen aquestes finalitats.

Enllaços interessants vinculats a turuta.cat :

 

Ofertes del Mercat de la Turuta: ofertesturutaires.blogspot….

Projectes en els que s’està treballant: turutes.blogspot.com/

Espai de comunicació virtual: turutatv.blogspot.com/
Somnis i solucions (coses possibles a fer en el nostre entorn): somnisisolucions.blogspot.com/
Producció local (balcons, terrasses, horts…) de VNG i rodalies: terresihortsvng.blogspot.com/

El “cor de la turuta” (espai musical participatiu) : cordelaturuta.blogspot.com/

Altres consideracions:

 

Varem començar a treballar i utilitzar les turutes el 2010. El projecte neix de Transició VNG, que varem posar en marxa el 2009, inspirats en les Transition towns angleses (bloc: transiciovng.blogspot.com). 

El nostre sistema organitzatiu té la forma d’un arbre, en diem “Arbre d’enriquiment local” on hi ha 10 arrels dels diferents temes organitzatius, el tronc som les persones i entitats associades, els fruits, tot allò que vagi naixent d’aquest arbre.
Els arbres creient lentament perquè han d’anar fent bones arrels.